Sådan optimerer du dit e-handelswebsted til SEO

Hvis du driver en e-handelsvirksomhed, så ved du, hvor vigtigt det er at skabe trafik til dit websted. Hvad nytter det trods alt at have en online butik, hvis ingen ved, at den eksisterer? Det er her, SEO kommer ind i billedet. SEO er en forkortelse for “søgemaskineoptimering” og er processen med at gøre dit websted mere synligt på søgemaskinernes resultatsider (SERP). Og når dit websted er mere synligt, betyder det, at flere potentielle kunder vil finde dig. 

Men hvordan optimerer du dit e-handelssite til SEO? Det er ikke så svært, som du måske tror. I dette blogindlæg giver vi dig et par tips til, hvordan du kommer i gang.

1. Lav din søgeordsforskning

Før du kan begynde at optimere dit websted, skal du vide, hvilke søgeord du vil målrette mod. På den måde kan du skræddersy dit indhold og dine metatags til disse termer. Der findes en række forskellige værktøjer, du kan bruge til søgeordsundersøgelser, f.eks. Google AdWords Keyword Planner og Moz Keyword Explorer. Start med at lave en brainstorming med en liste over termer, der er relateret til din virksomhed, og brug derefter disse værktøjer til at se, hvilke termer der er mest populære blandt søgende.

2. Skriv overbevisende produktbeskrivelser

Tag dernæst et kig på dine produktbeskrivelser. Er de velskrevne og engagerende? Eller er de korte og kedelige? Husk på, at potentielle kunder vil bruge dine beskrivelser til at afgøre, om de vil købe hos dig eller ej, så det er vigtigt at gøre dem så overbevisende som muligt. Brug stærke verber og et overbevisende sprog, og sørg for at inkludere dine målrettede søgeord. 

3. Optimer dine billeder

Ud over at skrive overbevisende produktbeskrivelser skal du sørge for, at du også optimerer dine billeder til SEO. Det betyder, at du skal tilføje nøgleord til dine billedfilnavne og bruge Alt-tags til at beskrive, hvad der er på billedet. Googles billedsøgning er en fantastisk måde for potentielle kunder at opdage nye produkter på, så forsøm ikke denne mulighed for at skabe trafik til dit websted.

4. Brug sociale medier 

Sociale medier er en fantastisk måde at promovere dine produkter på og opbygge links tilbage til dit e-handelswebsted. Hver gang du opretter et nyt blogindlæg eller tilføjer et nyt produkt til din butik, skal du sørge for at dele det på sociale medier som Facebook, Twitter og Pinterest. Du kan også deltage i relevante onlinefællesskaber og fora – bare husk ikke at glemme at inkludere et link tilbage til dit websted i din signatur! 

Konklusion på SEO 

Disse er blot nogle få af de måder, du kan optimere dit e-handelswebsted til SEO. Ved at følge disse tips kan du bidrage til at forbedre din synlighed på søgemaskinernes resultatsider og tiltrække flere potentielle kunder til dit websted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *