NYMÅNEFORMØRKELSEN, DEN SIDSTE I DENNE NODALCYKLUS

Tirsdag den 16. juli vil Månen bevæge sig til toppen af sin bane, lige over for Solen på himlen. Denne tilpasning af Solen og Månen vil skabe en fuldmåne, og fordi Månens bane er skæv, vil fuldmånen krydse foran Solen, kaste en skygge på Jorden og skabe en delvis solformørkelse. Besøg  horoskoper.net for at lære dit eget horoskop og få adgang til det største bibliotek med dybdegående artikler og generelle oplysninger om astrologi og stjernetegn.

 

Denne formørkelse er den sidste akt i et to år langt drama

 

Solen, Månen og Jorden står på række hver måned, men Månens bane er skæv, så Solen normalt står højere eller lavere på himlen i forhold til Månen. Men to gange om året står Solen, Månen og Jorden nøjagtigt på linje, og Månens skygge falder på Jorden, hvilket skaber en formørkelse. Der findes to typer af formørkelser: solformørkelser og måneformørkelser. En solformørkelse sker, når Månen står på linje mellem Solen og Jorden, og Månens skygge falder på Jorden. En måneformørkelse sker, når Jorden står på linje mellem Solen og Månen, og Jordens skygge falder på Månen.

 

Formørkelserne i 2017 og 2019 er specielle, fordi de er en del af en Saros-cyklus. En Saros-cyklus er en serie af formørkelser, der sker hvert 18. år og 11. dag. Der er normalt mellem fire og syv formørkelser i en Saros-cyklus.

 

Saros-cyklussen, der begyndte i 2017, slutter med formørkelsen i juli 2019. Denne formørkelse er speciel, fordi det er den sidste formørkelse af sin art i det næste århundrede.

 

Den næste formørkelseDen næste formørkelse vil ske den 12. august 2026. Det vil være en total solformørkelse, og den vil være synlig i USA. Derefter vil den næste formørkelse ikke ske før den 11. maj 2033. Den formørkelse vil være en delvis solformørkelse, og den vil være synlig i Europa, Afrika og Asien.

 

1 thought on “NYMÅNEFORMØRKELSEN, DEN SIDSTE I DENNE NODALCYKLUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *