Bevar den norske natur med bæredygtighed

Bambus kan være en gris, når det skal nedbrydes af bambus til viskose. Det koster store mængder vand og kemikalier. Der er heldigvis et par stykker, som har løst den fremstillingsproces. F.eks. er alt bambusviskose som JBS fremstiller fremstillet i et “kredsløb der er lukket”. Der bliver cirka 95% af vandet genbrugt og alle de kemiske midler samlet ind – så ingenting ender i naturen. Når du for eksempel køber de bambus strømper du får fra JBS, er de helt sikkert mere miljøvenlige end det traditionelle bambus der er produceret hos andre.

Væsentlig mere bæredygtigt bomuld

Det er betydeligt mere bæredygtigt at købe økologisk bomuld i stedet for den almindelige bomuld, da der bruges væsentlig mindre h2o i bomuldsmarkerne og hos leverandøren der producerer bomulden. Der sprøjtes også betydelig færre sprøjtemidler på markerne og hældes færre kemikalier i sengetøjet ved produceringen hos leverandøren. Det er altså både sundt for dit barns hud, alt imens det også er godt for moder jord.

Der har de forgangne par årtier været et misbrug af vores fælles klima igennem tøjindustrien, som har produceret alt for meget modetøj, der hurtigt er blevet kastet ud igen. Det har været trangen for os mennesker, at vi skulle forandre vores damegarderobe oftere end andre skifter strømper. Det symboliserer at der nu bliver kastet store mængder af tekstil ud, som sagtens kunne have været brugt af nødstedte – noget bliver til genbrug, men alt for meget direkte i skraldespanden. Konventionel bomuld er en vanvittig bebyrdning for vores allesammens klima, da der forbruges uanede liter h2o i udarbejdelsen.

Der er vokset sig en bølge af bedre materialer indenfor de seneste år, hvor materialet som har slået igennem er bambus. Det gode ved råmaterialet er, at bambusplanter gror utrolig hurtigt. Det  gør at du har meget af bambusplanter til produktionen. Bambusplanten forbedrer endda jorden der bambusplanten vokser i. Det giver gødet jord til at benyttes som landbrugsjord. Bambus er selvbeplantende og kan gøre det, uden hjælp af unødvendig vækstmidler og kemikalier.

GOTS certificeret er den sikre vej

Vil du træffe et sikkert valg når du skal købe tøj, skal du vælge at købe bæredygtige tekstiler, som fx ammepuder hos Sovedyret – og det må også helst være GOTS certificeret, der er en garanti for at det er fremstillingskæden fra start til slut som er domineret rigelige skrappe krav. Vælger du økologisk bomuld når du køber sengetøj, går du næppe ned i kvalitet – og tekstil behøver hellere næppe blive mere omkostningsfuld, hvis ellers leverandøren køber store mængder nok, sagtens kan få ens priser som almindelig bomuldssengetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *