Sådan lærer du bedst nye sprog

På trods af at teknologien har rykket sig langt, og efterhånden kan hjælpe med de fleste sproglige barrierer, så er det altså bedst (og sejest) at kunne tale sproget selv. At kunne mange fremmedsprog er ikke bare nyttigt, det vil også give dig en stor indsigt i kulturen bag sproget. Og eftersom mange lande deler samme sprog, vil du kunne bruge nye sprog i mange flere lande, end du lige regner med! 

De skandinaviske sprog 

Mange siger at dansk er det sværeste skandinaviske sprog at lære. Derfor kan du med fordel kaste dig ud i både norsk og svensk. Det burde ikke forvolde dig de store problemer. Særligt norsk har en stor lighed med dansk, især hvis man kigger på det skriftlige. Når det kommer til udtalen, er der dog en lille forskel. Det samme gælder for betydningen af nogle ord. For eksempel betyder “rart” ikke at noget er rart, men derimod at noget er underligt eller mærkeligt. Den slags fælder kan være nemme at falde i.  

Der kan naturligvis også være en vis udfordring i at lære et sprog som er så tæt på ens modersmål. Udtale og grammatik kan hurtigt blive en sjov sammenblanding. Hvis det ikke har afskrækket dig, så findes der mange muligheder, for at lære nabolandets sprog. Lær norsk nu, og udvid din horisont.  

Hvor lang tid tager det at lære et nyt sprog? 

Når man først går i gang med at lære et nyt sprog, har man tendens til at være ivrig og træne sproget hver dag. Man vil hurtigt opdage, at man kan lære meget nyt, på kort tid. Det gælder især hvis man er begyndt på et sprog, som ligner det danske. Omvendt kan man føle, at man ikke kommer nogen vegne, hvis man er gået i gang med et sværere sprog. Det kunne for eksempel være et ikke-europæisk sprog.  

Det er svært at sige, præcis hvor lang tid det vil tage at lære et nyt sprog. Tager man et intensivt kursus, i et sprog der deler samme sprogstamme som dit eget, behøver det ikke tage lang tid. Nogen mennesker kan endda gøre det på under 6 måneder. Har du derimod en mere afslappet tilgang til sproglæringen, og er det et sprog der er meget anderledes fra dit modersmål, kan det tage flere år. Det hele afhænger af din arbejdsindsats, og din evne til at bruge sproget. 

Disse hjælpemidler kan du bruge 

Der findes naturligvis mange forskellige måder at lære et nyt sprog på. Den allerhurtigste måde, er at tage til det pågældende land. Og ikke på ferie, men rent faktisk at bosætte sig for en kortere eller længere periode. At bruge sproget på en daglig basis, gør en enorm forskel og forkorter læringsperioden markant. Har du ikke mulighed for dette, kan du også gøre brug af aftenkurser og teknologiske midler. Nogen mennesker er selvlærte, men ofte er det rart, at have en kyndig underviser. Det er en stor hjælp, til når du har spørgsmål. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *