Overvejelser, du bør gøre dig, når du anskaffer dig en kanin som kæledyr

Et af de mest populære dyr at anskaffe sig som kæledyr er en kanin. Kaniner er gode kæledyr, fordi de er meget nemme at passe, og de kræver ikke meget plads overhovedet! Men der er mange overvejelser, du bør gøre dig, før du anskaffer dig en. For eksempel spiser forskellige typer kaniner forskellige ting og lever forskellige steder; nogle går udenfor, mens andre lever i bure eller hegn. De kan også bedre lide at lege med visse typer legetøj end andre – det er vigtigt, at du finder den rigtige type til din nye ven!

Er kaniner flokdyr?

Faktisk er en kanin ikke et flokdyr, det er heller ikke en eneboer. Kaniner er en koloni-dyr. Det vil sige, at de foretrække at være i en mindre gruppe, og også som par. Kaniner bør ikke efterlades alene i en bur, da de hurtigt kan blive ensomme og deprimeret, hvis den er det eneste kæledyr i en husstand uden andre kæledyr eller mennesker at interagere med.

Er kaniner kælne?

Nogle kaniner minder meget om katte. De er begge indendørs kæledyr, og de nyder også at lege med legetøj, klatre op ad ting sove på et solrigt sted om dagen og løbe rundt om natten.

Kaniner kan både holdes indendørs, men de kan også sagtens bo udenfor i et bur, hvor der er plads til at boltre sig på.

Legetøj til kaniner

Kaniner elsker at lege, og derfor bør man også købe noget legetøj til dem. Der findes mange forskellige slags legetøj, både noget, hvor de skal finde godbidder, det kan også være legetøj de skal trille med næsen. Rør, den kan løbe igennem, er også et hit, og så skal man naturligvis sørge for, at det er lavet af et materiale, som tager forbehold for, at kaniner netop er en gnaver: Fordi den godt kan lide at gnave i alle ting.

Er du i tvivl om hvad for leget legetøj eller tilbehør du bør vælge, så kan du du finde gnaverudstyr hos Dyreverdenen.

Hvad spiser kaniner?

Kaniner er planteædere, så de har kun brug for planter for at overleve. De kan fodres med bladgrønt som f.eks friske gulerødder, mælkebøtter og grønkål. De kan også godt lide frugt som æbler og pærer, men de bør aldrig få avocado, da det er giftigt for dem. Undersøg, hvad kaniner kan lide, og hvad de absolut ikke kan tåle. Du bør også købe nogle tykke grene, som de kan bide i for at slibe deres tænder.

1 thought on “Overvejelser, du bør gøre dig, når du anskaffer dig en kanin som kæledyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *