Hvad motiverer din indretning?

Indretter du for dig selv eller dine gæster? Det er et spørgsmål, som mange af os stiller os selv fra tid til anden.

Når man skal tage en beslutning omkring et nyt møbel, eller hvis man vælger at renovere et rum og derfor skal indrette det på ny, med farver på væggene, ophæng af opbevaring og hylder, placering og indkøb af nye møbler og valg af tæpper med videre. Så er det relevant at gøre sig tanker om, hvordan man når frem til sin endelige beslutning omkring indretningen. Gør man det for sig selv, gør man det for familien eller gør man det for at imponere venner, bekendte og andre gæster? Det vil vi nu dykke lidt længere ned i.

Hvad motiverer indretningen?

På helt lavpraktisk vis, så bliver en lænestol placeret fordi at man har brug for en siddeplads. Sådan vil det i hvert fald oftest være og sådan bør det på mange måder være. Bor man sammen med flere mennesker, ja så har man brug for flere siddepladser og derfor flere møbler. Det er det elementære fundament i enhver indretning.

Vi mennesker er dog drevet af følelser på både godt og ondt. Det kan være følelser omkring designet på møblerne eller selvrealisering følelser omkring de værdier som møblerne signalerer. Et rum der er fyldt med dyre møbler, som alle er placeret helt rigtigt og i harmoni med rummet og boligen, det signalerer overskud og velstand. Et rum der er fyldt med tilfældige, slidte og grimme møbler, som står lidt tilfældigt og evt. i et rodet lokale, ja det signalerer det modsatte – at man ikke er i balance eller at man ikke har forstand på indretning.

Sådanne ting er vigtigt at gøre sig tanker om, når man skal beslutte sig for en ny indretning eller indretningsstil. Er det overhovedet vigtigt for dig, hvad andre tænker? Eller er det hvad andre tænker, som driver dine valg for indretningen?

Der er lavet mange undersøgelser, som dykker ned i motivationsfaktorer for folks indretning og der er ikke noget entydigt billede, som passer på alle mennesker.

Få hjælp til at indrette din bolig

Hvis det gør dig helt rundtosset at tænke på indretning og du har svært ved at få prioriteter og valg til at harmonere, så kan det være at du skal søge professionel hjælp til at få det i mål. Det er der bestemt ingen skam i og vi har alle brug for hjælp til forskellige ting fra tid til anden.

Du kan få hjælp til din indretning hos Trendyfour Living eller du kan gør det på anden vis. Du kan eksempelvis få en professionel shopper eller en indretningsstylist, som kan hjælpe dig videre uanset størrelser på dit indretningsprojekt. Skal du blot ud og købe nogle stole, et bord og lidt forskellige reoler eller er du flyttet i et nyt hjem, hvor det hele skal indrettes fra bunden? Så er dette måske vejen frem for dig.

Indretningsstylister kan hjælpe med alt fra valg af møbler til farven på væggene, placering af tæppet eller en guide til hvordan tingene kan placeres i harmoni i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *