3 gode grunde til at gå til massage

Massage er en ældgammel behandlingsform, hvor man påvirker kroppen eller dele af kroppen ved strygning, tryk, ryk, stræk eller vrid. Det er en behandlingsform, der stadig er meget relevant i dag til afhjælpning af mange forskellige problemer, bl.a. muskelspændinger, trætte og ømme muskler, arbejdsskader, spændingshovedpine og meget mere.

Kom stress, angst og depression til livs

Touch Research Institute, som hører under University of Miami School of Medicine, har foretaget undersøgelser på niveauerne af stresshormonet kortisol hos 500 personer med stress-relaterede problemer. Det viste sig her at massagebehandlinger sænkede niveauet med helt op til 53 % – og samtidig steg niveauet af afslappende og glade hormoner også. Massagebehandlinger har altså en lindrende effekt på angst, depression og stress.

Får styr på blodtryk og immunforsvar

En undersøgelse fra University of South Florida har vist, at massage i bare 10 minutter tre gange om ugen i tre uger kan sænke blodtrykket hos patienter, der døjer med forhøjet blodtryk. Massage kan altså være en god og effektiv behandling for forhøjet blodtryk. Massage er som tidligere nævnt også med til at sænke niveauet af stresshormoner, som kan have en negativ effekt på immunforsvaret. Massage er altså også med til at skabe et bedre immunforsvar.

Let dine smerter

Massage er også en meget praktisk og effektiv behandling, hvis du døjer med smerter. Det kan nemlig lette smerter fra f.eks. sportsskader, hovedpine og gigt ved at løsne op for stive muskler og stimulere blodcirkulationen. Massage påvirker også positivt de nervebaner, som sender velværesignaler til hjernen – og det hæmmer også de nervesignaler, der sender smertesignaler til hjernen. Sidst men ikke mindst kan massage også afhjælpe inflammation, som kan opstå efter hård træning. Det betyder, at du kan slippe for ømme muskler og dermed komme dig hurtigere.

Massage er generelt en meget effektiv behandlingsform, der kan afhjælpe mange forskellige problemer, både fysiske og psykiske smerter og gener. Det er lige netop derfor, at det er en god idé at gå regelmæssigt til massage, f.eks. massage i København, så du kan forebygge og behandle dine gener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *